by dimitris

Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

(gr) 1 μανιφέστο και προτάσεις για μιαν άλλη Ελλάδα και μια άλλη Ευρώπη (πρώτη έκδοση)

1 μανιφέστο και προτάσεις για μια άλλη Ελλάδα και μια άλλη Ευρώπη (δεύτερη έκδοση 16/10/15)



Αχέροντας - Acherontas river

Η θεωρία της ανάκτησης της <διεθνούς ανταγωνιστικότητας> της Ελλάδας με την υποτίμηση των μισθών γενικά, αποδείχτηκε ένα τεράστιο λάθος 

έχει τεράστιο κόστος και μικρή αποτελεσματικότητα, τουλάχιστον όσον αφορά την Ελλάδα, γιατί παραβλέπει ότι η ανταγωνιστικότητα σχετίζεται και με άλλους παράγοντες: ποιότητα managment, σύνδεση παραγωγής με εκπαιδευτικούς οργανισμούς για ανάπτυξη έρευνας, καινοτομίας, εξειδικευμένης εκπαίδευσης, νομικά και γραφειοκρατικά εμπόδια.

Η νομιμοποίηση της δουλείας χρέους,

1 Η νομιμοποίηση κατώτατων μισθών που δεν καλύπτουν τις ατομικές εύλογες δαπάνες διαβίωσης και τις δαπάνες στέγης <α(εδδ+σ) καθαρά>,
2 Η νομιμοποίηση μικρότερων κατώτατων μισθών για τους νέους κάτω των 25!!!
3 η φορολόγηση πολιτών που δεν καλύπτουν τις οικογενειακές εύλογες δαπάνες διαβίωσης και τις δαπάνες στέγης <ο(εδδ+σ) καθαρά>
4 η συλλογή ληξιπρόθεσμων οφειλών δημοσίου και ασφαλιστικών ταμείων από πολίτες που δεν καλύπτουν τις οικογενειακές εύλογες δαπάνες διαβίωσης και τις δαπάνες στέγης <ο(εδδ+σ) καθαρά>

οδηγεί ένα ποσοστό των πολιτών στον φασισμό.

<Τα ποσά των εύλογων δαπανών διαβίωσης είναι καθαρά μετά την αφαίρεση των φόρων (όπως προκύπτουν στο εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας) και αφού αφαιρεθεί η δόση του δανείου για τους δανειολήπτες και το ποσό του ενοικίου για τους ενοικιαστές.>

http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/18319

Επιθυμώ να προτείνω μερικές προτάσεις για την Ευρώπη και την Ελλάδα που θεωρώ ότι θα βοηθήσουν την οικονομική ολοκλήρωσή της

Πολλές εταιρείες σήμερα στην Ελλάδα είναι χρεοκοπημένες και πρέπει να εξεταστεί η βιωσιμότητα τους, τα χρέη που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν θα τα αναλάβουν οι Έλληνες ή οι Ευρωπαίοι πολίτες.

Το δημόσιο, οι ΔΕΚΟ, οι τράπεζες και οι βιώσιμες (μετά από κούρεμα) χρεοκοπημένες εταιρείες, <δη,δεκο,τρ,βι.χρ.ετ> χρειάζονται:


1) ανακατεύθυνση των χρηματικών ροών που μπορεί να πραγματοποιηθεί με:
1α) σύγκλιση των κατώτατων μισθών σε όλους τους άμεσα ή έμμεσα εργαζόμενους (outsourcing) στις εύλογες δαπάνες διαβίωσης (εδδ)
1β) σύγκληση των μισθών σε <δη,δεκο,τρ,βι.χρ.ετ>, σε διακριτή κλίμακα, σχετιζόμενη με τις εδδ.
1γ) κατάργηση των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων σε δημόσιο, ΔΕΚΟ, τράπεζες, ευγενή ταμεία
1δ) σύγκλιση όλων των κατώτατων συντάξεων στις οικογενειακές εδδ, συνυπολογίζοντας τυχόν άλλα εισοδήματα από ενοίκια, επιχειρήσεις.

1ε) σύγκλιση των υπόλοιπων συντάξεων σε μια διακριτή κλίμακα, σχετιζόμενη με τις εδδ, συνυπολογίζοντας τυχόν άλλα εισοδήματα από ενοίκια, επιχειρήσεις.

2) πιστοποίηση επιχειρήσεων που καλύπτουν σε όλους τους άμεσα ή έμμεσα εργαζόμενους (outsourcing), τις εδδ σε εύλογο χρόνο (εχ)


3) Παρακολούθηση χρηματικών ροών από Ευρώπη προς Ελλάδα έτσι ώστε:
να διασφαλίζεται ότι οποιαδήποτε υπηρεσία ή έργο, πρέπει να υλοποιείται από πολίτες που εργάζονται άμεσα ή έμμεσα (outsourcing) σε αυτό, με αποδοχές που καλύπτουν τουλάχιστον τις εδδ και τις ασφαλιστικές τους εισφορές
να διασφαλίζεται ότι η δραστηριότητα δεν βλάπτει το περιβάλλον.


4) αλλαγή management σε <δη,δεκο,τρ,βι.χρ.ετ>

Θεωρώ ότι αν στην Ελλάδα γίνει σύγκλιση μισθών και συντάξεων που να καλύπτουν τις εδδ σε όλους τους πολίτες που εργάζονται άμεσα ή έμμεσα (outsourcing) σε <δη,δεκο,τρ,βι.χρ.ετ> και οι μισθοί του υπόλοιπου ιδιωτικού τομέα θα κινηθούν προς τις εδδ με διάφορες πολιτικές υποστήριξης από την διακυβέρνηση.

Οι προτάσεις χρησιμοποιούν σαν θεμελιακό μέγεθος τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης (εδδ) ατομικές και οικογενειακές


Εύλογες δαπάνες διαβίωσης - Πως υπολογίστικαν - Ολη η έκθεση


Για υπολογισμό των εδδ, συνυπολογίζουμε και την εισπραξιμότητα των φόρων (και πιθανώς το εμπορικό ισοζύγιο).
Οι ατομικές εδδ σχετίζονται με τις αποδοχές των άμεσα ή έμμεσα (outsourcing) εργαζομένων σε <δη,δεκο,τρ,βι.χρ.ετ>
Οι οικογενειακές εδδ σχετίζονται με την συλλογή φόρων, ασφαλιστικών εισφορών, συντάξεων, ρύθμιση χρεών πολιτών στο δημόσιο και αναδιάρθρωση χρεών πολιτών σε τράπεζες.

Μανιφέστο

1 Χρέη ιδιωτικών εταιρειών σε τράπεζες
Χρηματοδότηση χρεοκοπημένων εταιρειών από τις τράπεζες, μόνο αν μπορούν να γίνουν βιώσιμες με αλλαγή management (όπου χρειάζεται) και είναι ικανές να διατηρήσουν θέσεις εργασίας, που καλύπτουν τις εδδ και ασφαλιστικές εισφορές

2 Μισθοί σε <δη,δεκο,τρ,βι.χρ.ετ>
Κάθε πολίτης, ο οποίος εργάζεται άμεσα ή έμμεσα (outsourcing), σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε έργα, σε <δη,δεκο,τρ,χρ ετ>, θα πρέπει να καλύπτει τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης του και την ασφάλιση του με τις αποδοχές του.

3 Μισθοί σε <δη,δεκο,τρ,βι.χρ.ετ>
Δημιουργία διακριτής κλίμακας αποδοχών για τους εργαζόμενους σε <δη,δεκο,τρ,χρ ετ>, συνυπολογίζοντας τις μέσες αποδοχές των θέσεων στην Ευρώπη με αναγωγή στις εδδ της Ελλάδας (και στο εμπορικό ισοζύγιο αν θεωρείται αναγκαίο). Σύνδεση των αποδοχών με την αξιολόγηση.

4 Αξιολόγηση σε <δη,δεκο,τρ,βι.χρ.ετ>
Κάθε πολίτης διαθέτει εύλογο χρόνο και εύλογη προσπάθεια για να υπηρετήσει την θέση του, αξιολογείται με βάση τα standard της θέσης τους και αμείβεται με αποδοχές εξαρτώμενες από την αξιολόγηση.

5 Ισότητα ευκαιριών για εργασία σε <δη,δεκο,τρ,βι.χρ.ετ>
Όλοι οι πολίτες έχουν ίσες ευκαιρίες να καταλάβουν μια θέση εργασίας σε <δη,δεκο,τρ,βι.χρ.ετ> με απρόσωπη εξέταση.
Ο διαγωνισμός, οι απαιτήσεις, η εκπαίδευση και η μέθοδος αξιολόγησης κάθε θέσης αναρτώνται στο internet

6 Ισότητα στην εργασία σε <δη,δεκο,τρ,βι.χρ.ετ>
Οποιαδήποτε υπηρεσία ή έργο στον ίδιο οργανισμό σε <δη,δεκο,τρ,βι.χρ.ετ> πρέπει να αμείβεται με παρόμοιες αποδοχές και ασφάλιση, για κάθε παρόμοια θέση εργασίας στον ίδιο οργανισμό.

7 Συνταξιοδοτικό
Κατάργηση όλων των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων σε <δη,δεκο,τρ,βι.χρ.ετ> και ευγενών ταμείων (που βασίζονται σε φόρους υπέρ τρίτων)
Δικαίωμα παραπάνω σύνταξης έχουν μόνο πολίτες του ιδιωτικού τομέα που το τεκμηριώνουν με ιδιωτικές ασφαλιστικές εισφορές (πχ ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ)
Κάθε πολίτης που είναι σε σύνταξη θα πρέπει να καλύπτει τις οικογενειακές εύλογες δαπάνες διαβίωσης, λαμβάνοντας υπόψη αν έχει ιδιόκτητη κατοικία, όπως επίσης και τα υπόλοιπα εισοδήματα του.

α) Σύγκλιση όλων των κατώτατων συντάξεων στις οικογενειακές εδδ, συνυπολογίζοντας τυχόν άλλα εισοδήματα από ενοίκια, επιχειρήσεις και ιδιόκτητη κατοικία.
β) Σύγκλιση των υπόλοιπων συντάξεων σε μια διακριτή κλίμακα, σχετιζόμενη με τις εδδ, συνυπολογίζοντας τυχόν άλλα εισοδήματα από ενοίκια, επιχειρήσεις και ιδιόκτητη κατοικία.
Όποιος πολίτης έχει βγει σε σύνταξη (ή πρόκειται να βγει με τις υπάρχουσες διατάξεις και μέχρι να καταργηθούν) σε μικρή ηλικία, διατηρεί το δικαίωμα του, ωστόσο ενθαρρύνεται να επιστρέψει σε παραγωγική δραστηριότητα (για μεγαλύτερες αποδοχές) και απαγορεύεται αυστηρά να έχει μαύρα εισοδήματα.
Πολλοί ένστολοι βγαίνουν σε σύνταξη σε μικρή ηλικία, μερικοί χωρίς να το θέλουν.

8 Φορολογία
Κάθε πολίτης που έχει εισοδήματα μεγαλύτερα από τις οικογενειακές εδδ συνεισφέρει στην φορολογία.
Κάθε πολίτης που έχει εισοδήματα μικρότερα από τις οικογενειακές εδδ δεν συνεισφέρει στην φορολογία.
Πόθεν έσχες για όλους τους πολίτες, σύγκριση εισοδημάτων παρελθόντων ετών με την δηλωμένη οικογενειακή περιουσία.
Σύγκριση εισοδημάτων κάθε έτους με την περιουσία που αποκτήθηκε στο ίδιο έτος.

9α Πιστοποίηση επιχειρήσεων εκτός Ελλάδας για εδδ σε εύλογο χρόνο (εχ)
Δημιουργία <ευρωπαϊκής ανεξάρτητης αρχής παρακολούθησης και πιστοποίησης επιχειρήσεων> < εδδ σε εχ> που δραστηριοποιούνται εντός και εκτός Ευρώπης, και παρέχουν σε κάθε άμεσα ή έμμεσα (outsourcing) εργαζόμενο τους, εισοδήματα που καλύπτουν τις εδδ+δαπάνες στέγης (δσ)(και ασφάλιση) σε εχ.

9β Πιστοποίηση ελληνικών επιχειρήσεων για εδδ σε εχ, σύνδεση με το Ευρωπαϊκό
Δημιουργία <ελληνικής ανεξάρτητης αρχής παρακολούθησης και πιστοποίησης επιχειρήσεων> που καλύπτουν τις εδδ σε εχ, των εργαζόμενων σε αυτές άμεσα ή έμμεσα (outsourcing).

10α Παρακολούθηση χρηματικών ροών στην Ευρώπη
Δημιουργία ευρωπαϊκού οργανισμού παρακολούθησης χρηματικών ροών που εκταμιεύονται από το ευρωπαϊκό ταμείο, είτε σαν επιδοτήσεις, είτε σαν δανεισμός, έτσι ώστε:
να διασφαλίζεται η αποτελεσματικότητα των επιδοτήσεων.
να διασφαλίζεται ότι οποιαδήποτε υπηρεσία ή έργο, πρέπει να υλοποιείται από πολίτες που εργάζονται άμεσα ή έμμεσα (outsourcing) σε αυτό, με αποδοχές που καλύπτουν τουλάχιστον τις εδδ και τις ασφαλιστικές τους εισφορές
και τέλος να διασφαλίζεται ότι η δραστηριότητα δεν βλάπτει το περιβάλλον.

10β Παρακολούθηση χρηματικών ροών στην Ελλάδα, σύνδεση με το Ευρωπαϊκό
Δημιουργία αυτόνομης ομάδα διεκπεραίωσης για την παρακολούθηση χρηματικών ροών που εκταμιεύονται από το ευρωπαϊκό ταμείο, είτε σαν επιδοτήσεις, είτε σαν δανεισμός

11 Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιών Εσόδων, διορισμένος και ελεγχόμενος από Ευρώπη

12 Επενδυτικά δάνεια σε μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις
Οι τράπεζες χρηματοδοτούν μέτρια και μεγάλα επενδυτικά σχέδια, μόνο αν είναι ικανά να δημιουργήσουν (άμεσες ή έμμεσες) θέσεις εργασίας που καλύπτουν τις εδδ σε εχ και ασφαλιστικές εισφορές

επιπλέον προτάσεις για Ελλάδα

1 Κατοικία
Μια κατοικία νοικιασμένη ή χρεωμένη με διευκόλυνση εξόφλησης, πρέπει να είναι δικαίωμα για κάθε εργαζόμενο πολίτη και καλύπτεται από τις εδδ.

2 Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για άνεργους, που θα είναι ένα ποσοστό των εδδ σχετιζόμενο με τον αριθμό των ανέργων.

3 Χρέη πολιτών προς το κράτος
Να μη διώκονται για χρέη στο δημόσιο, πολίτες με μια κατοικία και με εισοδήματα που δεν καλύπτουν τις εδδ

4 Για τους εργαζόμενους πολίτες στον ιδιωτικό τομέα δεν χρειάζεται η ύπαρξη κατώτερου μισθού, αν αυτός δεν καλύπτει τις εδδ.

5 Επιχειρήσεις (χωρίς χρέη) με πάνω από 20 εργαζόμενους διευκολύνονται και ενθαρρύνονται να αυξήσουν (αν έχουν μειώσει) τις αποδοχές ώστε να καλύπτουν τις εδδ , να μετακυλήσουν το παραπάνω μισθολογικό κόστος στα προϊόντα και υπηρεσίες.
Αυτό μπορεί να γίνει προοδευτικά με την υποστήριξη της διακυβέρνησης.

6 Χρέη κομμάτων προς τράπεζες: κατάσχεση ακινήτων των κομμάτων, επιδότηση των κομμάτων ανάλογη του μέσου όρου της ΕΕ προσαρμοσμένη στις εδδ

7 διαυγής διαχείριση των οικονομικών όλων των οργανισμών δημοσίου,

8 Υπολογισμός των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, αυτών που πρόκειται να βγουν στην σύνταξη

9 Υπολογισμός της ασφαλιστικής εισφοράς των εργαζόμενων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ώστε να είναι βιώσιμο το ασφαλιστικό, να μπορεί να καλύψει τα δικαιώματα αυτών που είναι σε σύνταξη, αυτών που πρόκειται να βγουν και οι σημερινοί νέοι να μπορούν να απολαύσουν ίδια δικαιώματα

10 Επανασχεδίαση των οργανισμών δημοσίου, ΔΕΚΟ, τραπεζών
Αυτόνομες ομάδες διεκπεραίωσης, πρότυποι οργανισμοί

the dream / το όνειρο
http://reasonablelivingexpenses.blogspot.gr/2014/06/httpreasonablelivingexpenses.html


Ελληνική κρίση χρέους

http://en.wikipedia.org/wiki/Greek_government-debt_crisis
Ελληνική κρίση χρέους 2010-σήμερα

εύλογες δαπάνες διαβίωσης
Εύλογες δαπάνες διαβίωσης - Πως υπολογίστικαν - Ολη η έκθεση
Reasonable Living Expenses

διοίκηση, management
http://en.wikipedia.org/wiki/Management
outsourcing
http://en.wikipedia.org/wiki/Outsourcing
αξιολόγηση
http://en.wikipedia.org/wiki/Evaluation
standards
http://en.wikipedia.org/wiki/Standardization
χρεοκοπημένες εταιρείες
http://www.pwc.com/gr/en/publications/stars-and-zombies.jhtml
δουλείας χρέους
http://en.wikipedia.org/wiki/Debt_bondage


Η φτώχεια έχει ριζώσει στην Ελλάδα: Ζουν στο όριο 3.795.100 πολίτες
ΔΝΤ: Αστοχήσαμε στην Ελλάδα -Οι περικοπές στους μισθούς δεν βελτίωσαν την ανταγωνιστικότητα
Live the wage

Manifesto for another Greece, for another Europe, en, facebook
Manifesto for another Greece, for another Europe, en, blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου